Bang og Olufsen-idé vandt

5 lokale virksomheder er gået sammen med gymnasie-elever om at udvikle nye innovative løsninger. Virksomhederne er Actona, Bang & OIufsen, Kaj Bech, OfficeFit og Holstebro Erhverv og Turisme

23. januar, 2020 kl. 08:30

Nupark 51, 7500 Holstebro

Vinderholdet i årets ‘Boomerang’-konkurrence i Nupark har udviklet et nyt produkt for Bang & Olufsen.

“Dommerpanelet måtte bede om ekstra tid, inden vinderholdet og checken på 20.000 kroner kunne overrækkes til gruppen, der havde udviklet en trådløs opladerstation til headset og mobil, i sparring med Bang & Olufsen. De er ikke nok at få en god idé, den skal også kunne sælges, og netop det har unge fra to forskellige gymnasier i Holstebro knoklet med frem til finaledagen torsdag.”

5 lokale virksomheder er gået sammen med HTX og HHX-elever om at udvikle nye innovative løsninger. Virksomhederne er Actona, Bang & OIufsen, Kaj Bech, OfficeFit og Holstebro Erhverv og Turisme.

Boomerang-vindere

Fem grupper var kommet videre til finalen i Boomerang. Deres produkter var: multimøbel til målgruppen 18-35 årige med fokus på pris og materialer (Actona), trådløs opladerstation til headset og mobil (B & O), beskyttelsesglas/briller der kan sættes på sikkerhedshjelmen med magneter (Kaj Bech), vippebræt – tilpasses den enkeltes behov og kan lejes (Officefit) og en genbrugsvogn til opsamling af skrald på stranden (VisitHolstebro).

De tre vindende hold:

1. pladsen og 20.000 kroner gik til B & O-gruppen: Andreas Thue Elbæk, Simon Stjernholm, Gustav Langmaack, Sandie Vendelbo Brandi Nielsen, Lærke Damgaard og Charlotte Hvam Mathiasen.

2. pladsen og 10.000 kroner gik til Actona-gruppen: Sofie Steffensen, Amalie Pedersen, Frederik Frandsen, Peter Lindholt Nielsen og Kaj Jensen.

3. pladsen og 4.000 kroner gik til Officefit-gruppen med Officefit: Emma Laumann, Celina Byskov Bertelsen, Line Christensen, Oliver Bach-Andersen, Thomas Sundgrav Gade.

Gavechecks var sponsoreret af Nupark, Actona Company, Kaj Bech og Officefit.

Læs mere i artiklen fra Dagbladet Holstebro-Struer her.

Om Boomerang

Hvis de unge i Nordvestjylland skal vokse op og få lyst til at blive boende, når de bliver voksne, så skal de vide, at alle de fede jobs ikke ligger i København og Århus. Der er også spændende virksomheder og gode karrieremuligheder her.

Det er tanken bag projekt “Boomerang”, som Nupark og UCH er gået sammen om, og som har visse lighedspunkter med tv-programmet »Løvens Hule«, hvor håbefulde iværksættere får chancen for at præsentere deres virksomheder for pengestærke serie-investorer.

I Holstebro bliver gymnasieeleverne også udfordret af lokale virksomheder og myndigheder, der skal have løst aktuelle og virkelige opgaver, de får erhvervsledere tilknyttet som mentorer, og de konkurrerer om en hovedpræmie på 20.000 kroner.

Samarbejdet er et program for entreprenørskab og innovation, som er udviklet af Holstebro Tekniske Gymnasium og Nupark. Programmet sigter på at åbne htx-elevernes øjne for, at deres lokalområde byder på mange muligheder for karriere og iværksætteri, som gør det attraktivt at vende tilbage til det Nordvestjyske og etablere sig, når de har taget en videregående uddannelse. Det udgør projektets værdigrundlag.

Programmets første runde afvikles fra efteråret 2019 og frem til januar 2020. Her får alle 2.g. og 3.g.  elever til opgave at finde nye og kreative løsninger på aktuelle problemstillinger opstillet af lokale virksomheder og myndigheder.

Ved at undersøge og analysere problemstillingerne får eleverne input til innovative processer, som skal føre frem til fremstillingen af konkrete prototyper på løsningsforslag. Undervejs får de mulighed for at sparre med opgavestillerne.

Finalearrangement

De bedste af forslagene blev præsenteret til et stort finalearrangement i Nupark den 23. januar, hvor et panel vurdererede elevernes præsentationer og gik i dialog om deres ideers kreativitet, realiserbarhed og kommercielle muligheder.

Dommerpanelet består af:
Torben Gudiksen, 1. Viceborgmester
Paw Hedegaard Jensen, Vicerektor HTX
Allan Hedegaard, Direktør i Nupark
Samt repræsentanter fra de 5 virksomheder: Actona, Bang & Olufsen, Kaj Bech, OfficeFit og Holstebro Erhverv og Turisme.

 

Foto af vinderne taget af: Lene Falk Christensen

 

Find vej

© 2022 Nupark — Alle rettigheder forbeholdes