Sundhedsudstyr vandt 1. pladsen

10. januar fyldtes Auditoriet med 150 gymnasielever fra htx, da iværksætter-konkurrencen "Boomerang" løb ad stablen - et projekt, der skal styrke relationen med lokale virksomheder og gymnasielever.

10. januar, 2018 kl. 12:00

Nupark, 7500 Holstebro

Flot slutspurt i Boomerang finalen

Der var stort engagement, kreativitet og mange ideer i luften, da de 6 projekter i finalen blev præsenteret for dommerpanelet og de mange kammerater i et fyldt auditorium.

Alle gjorde det virkelig flot. STORT TILLYKKE TIL:

1. pladsen og 10.000 kroner til Ditte Dahl Guldager, Kathrine Fredslund Madsen og Maria Meldgaard Rørstrøm med projekt
“Officeroller” med virksomheden Officefit

2. pladsen og 5.000 kroner til Jonas Kongerslev, Anne Nysom Bøg-Jensen, Mads Søndergaard Sørensen og Patrick Færge Holmgaard med projekt “The spot on the westcoast” med Erhvervs- og Turismeudvikling i Holstebro Kommune

3. pladsen og 2.000 kroner til Malene Nygaard, Oliver Kirkegaard Hornstrup, Frederik Wodstrup Salling og Nicoline Rasmussen med projekt “Sikkerhedshandske” med virksomhed Kaj Bech A/S

 

Om Boomerang

Hvis de unge i Nordvestjylland skal vokse op og få lyst til at blive boende, når de bliver voksne, så skal de vide, at alle de fede jobs ikke ligger i København og Århus. Der er også spændende virksomheder og gode karrieremuligheder her.

Det er tanken bag et nyt projekt, “Boomerang”, som Nupark og Holstebro Tekniske Gymnasium har udviklet, og som har visse lighedspunkter med tv-programmet »Løvens Hule«, hvor håbefulde iværksættere får chancen for at præsentere deres virksomheder for pengestærke serie-investorer.

I Holstebro bliver gymnasieeleverne også udfordret af lokale virksomheder og myndigheder, der skal have løst aktuelle og virkelige opgaver, de får erhvervsledere tilknyttet som mentorer, og de konkurrerer om en hovedpræmie på 10.000 kroner.

En af de medvirkende virksomheder er Officefit.dk, der sælger gåbånd, kondicykler, kontorstepper og andre produkter, som kan ændre den skandinaviske, meget stillesiddende kontorkultur til det bedre.

»Når vi går ind i sådanne samarbejdsprojekter, gør vi det for at hjælpe skolerne, men også fordi vi får synspunkter fra andre vinkler. Vores virksomhed har jo ikke en færdig løsning, men videreudvikler hele tiden. Derfor er vi meget åbne over for ideer og forslag til forbedring af vores produkter«, siger Ronnie Rahbek fra Officefit.dk.

Peter Petersen fra Nupark, peger også på Boomerang som en mulig rekrutteringsplatform.

»De unge bliver gjort bekendt med forholdene i virksomhederne, og hvilke problemstillinger man arbejder med. Det kan måske fange nogle af dem i forhold til at vælge en bestemt uddannelse, eller det kan være, de tænker: Her ville jeg da godt have et arbejde«.

De medvirkende virksomheder/myndigheder er: Holstebro Tekniske Gymnasium, StartNu Inkubator, Nupark, Holstebro Kommune, Grue & Hornstrup A/S, Kaj Bech A/S og OfficeFit ApS.

De unge stilles over for cases fra virksomhederne. De fire cases er:

– Den energibesparende bygning

– Ergonomiske arbejdsredskaber

– Sundhed, motion og fitness på arbejdspladsen

– Turisme og oplevelser i Holstebro Kommune.

De seks bedste projektforslag går videre til finalen i Nupark, hvor de unge foran et dommerpanel skal sælge deres løsning.

Borgmester H. C. Østerby sætter finalen i gang kl. 12.30, og så dyster de seks finalister til cirka kl. 15.00 om tre hovedpræmier. Det sker med godt 150 klassekammerater på tilskuerpladserne i auditoriet hos Nupark Innovation A/S.

Et dommerpanel bestående af en række markante personer fra erhvervslivet i Nordvestjylland udgør dommerpanelet og bedømmer finalisterne og deres produktidé.

Nupark Innovation A/S sponsorerer præmierne, som er på hhv. 10.000, 5000 og 2000 kroner tilfalder de tre bedste idéer og overrækkes af administrerende direktør for Nupark Innovation, Peter Petersen.

Dommerpanelet:
Karsten Søndertoft, rektor, HTX, Uddannelsecenter Holstebro/UCH
Peter Petersen, adm. direktør, Nupark Innovation, Holstebro
Bolette Van Ingen Bro, ejer og adm. direktør, Navigators, Holstebro
Peter Pasgaard, konsulent, STARTVÆKST, Holstebro
Samt i hver case en repræsentant fra hver af de fire deltagende virksomheder:
Kaj Bech A/S, Lars Ole Rugtved, teamchef park & it.
OfficeFit ApS, Allan Hedegaard, direktør.
Grue & Hornstrup ApS, Jesper Bergenhammer Jensen, bestyrelsesformand.
Holstebro Kommune/Turismeenheden, Susanne Toftegaard, chef

 

Find vej

© 2022 Nupark — Alle rettigheder forbeholdes