Grue og Hornstrup købt – tidligere direktør skaber ny virksomhed

12. februar 2020

Nordomatic, der er er en af Nordens førende aktører inden for Smart Buildings, har gennem de seneste to år købt flere end seks danske virksomheder ind i den danske del af koncernen. Og nu følger det syvende opkøb på godt to år. Det sker nemlig med købet af den rådgivende ingeniørvirksomhed Grue & Hornstrup A/S i Nupark, Holstebro.

Grue & Hornstrup er gennem de seneste to årtier vokset fra et lille rådgivende ingeniørfirma til en rolle som toneangivende systemintegrator inden for sine kernesegmenter. Derfor er der ligeledes store forventninger til det nye familietilhørsforhold, der har både landsdækkende og nordiske perspektiver.

– Når vi ser i krystalkuglen, kan vi konstatere, at vi står over for en total redefinering af hele energi-infrastrukturen. Det kræver muskler og skalérbarhed med en helt anden faktor, end vi kan opnå med organisk vækst. Som en del af Nordomatic-koncernen får Grue & Hornstrup tilført muskler til endnu større opgaver.

– ikke alene i Danmark, men i hele Norden, siger salgs- og projektdirektør Jesper Bergenhammer fra Grue & Hornstrup, Rådgivende Ingeniører A/S og uddyber:

– Vi kan i højere omfang følge vores kunder ud over landegrænserne og hente inspiration fra kolleger og projekter på hele det nordiske marked. Og selvom vi allerede i dag er på forkant på mange digitale løsninger, får vi nu adgang til flere koncepter og en række cloudbaserede services blandt andet inden for smart heating, siger Jesper Bergenhammer, der efter salget bliver salgsdirektør for Pharma og Hospitalssektoren i Nordomatic og daglig leder i Holstebro.

Foruden Jesper Bergenhammer følger også de øvrige knap 20 medarbejdere med til Nordomatic, hvoraf også ledergruppen fortsætter som tidligere, og med fortsat domicil i Nupark i Holstebro.

Dog med en tilføjelse: tidligere direktør Kjeld Kirkgaard, der har været i firmaet i mere end 30 år, vil fortsat kun være tilknyttet Nordomatic på halv tid.

– Det sker for at opretholde kontinuiteten over for både kunder og medarbejdere, siger Kjeld Kirkgaard.

Resten af tiden skal han bruge på sin nystiftede virksomhed, GH Connect, hvor han har bevaret en mindre del af den oprindelige virksomhed samt udvidet med andre elementer.

Da alt kom til alt, ville han hellere begynde for sig selv, og han har derfor stiftet virksomheden GH Connect, hvor han har bevaret en mindre del af den oprindelige virksomhed.

– Jeg har også en alder, så hvis jeg skulle prøve noget nyt, så skal det være nu, siger 58-årige Kjeld Kirkgaard, der understreger, at oprettelsen af det nye firma er sket i fuld forståelse med de nye ejere.

– Det er helt afklaret med Nordomatic hvilket område af forretningen, jeg kan køre videre med.

Han er ret sikker på, at der skal ansættes flere medarbejdere i det nye teknologifirma GH Connect, som skal have opgaver i hele Norden.

– Det er ikke planen, at det skal være et enmandsfirma. Jeg forventer, at der skal ansættes medarbejdere, men hvor mange og hvornår, er endnu ikke afklaret. Det skal også ses i lyset af, at jeg for tre måneder siden intet viste om salget af Grue & Hornstrup, siger Kjeld Kirkgaard.

Grue & Hornstrup blev etableret af de oprindelige ejere Lars Grue og Kay Hornstrup i 1981. På det tidspunkt var forretningsområdet traditionel bygningsrådgivning.

I det seneste regnskab kom virksomheden ud med et overskud på 4,2 millioner kroner.

 

Kilder: Nordomatic.dk og Holstebro Dagblad

Right Menu Icon