Just Easy Tools lader sig ikke true af virus

3. juni 2020

Just Easy Tools i Nupark har over flere år været i gang med adskillige udviklingsprojekter af udstyr til håndtering af store og tunge dæk på maskiner, og virksomheden har ansat nye medarbejdere til en salgsprocess, der skulle kulminere i år – og så kom corona.

Men selskabet er født for 11 år siden under finanskrisen og har altid været organiseret til at kunne håndtere svingninger i salget, og når udenlandske kunder sætter deres køb på standby, så retter firmaet nu sit fokus mod danske landbrug, maskinstationer og dækcentre med henblik på at højne sikkerhed og effektivisere dækskift.

Den vestjyske virksomhed Just Easy Tools er lykkedes med at få sit dækhåndteringsudstyr anerkendt globalt inden for mineindustrien, havneterminaler og andre tunge brancher. For eksempel John Deeres og AGCOs fabrikker i Brasilien har de sidste par år afgivet ordrer på flere danske Easy Grippers til at montere hjul på mejetærskere og traktorer i deres produktionslinjer. De seneste to bestilte grippers står nu klar til afsendelse fra Just Easy Tools, men efter corona har den sydamerikanske virksomhed sat ordren på standby. Det samme har Just Easy Tools oplevet hos andre kunder rundt om i verden. Men det skaber ingen fortvivlelse. Mens Just Easy Tools venter på, at verden gearer op igen, så udvider firmaet sit fokusområde mod danske landbrug, maskinstationer, industri og dækcentre.

Det er en tilbagevenden til udgangspunktet. Just Easy Tools begyndte for 11 år siden med at udvikle udstyr, så landmænd nemt og sikkert selv kunne skifte dæk på deres tunge maskiner. Men dengang var landbruget i krise. Derfor har den vestjyske virksomhed i stedet især fundet kunderne ude i verden og i andre brancher, for eksempel miner og havneterminaler. En af Just Easy Tools seneste større ordrer var en Easy Gripper til skift af dæk på store dumptrucks hos en af verdens største cementfabrikker i Egypten.

Dækhåndteringsmaskinerne fra Just Easy Tools er designet, så brugerne sikkert, hurtigt og effektivt kan håndtere selv meget store dæk. Det passer sammen med, at stadig flere landbrug og maskinstationer får mere fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed.

– Det forbedrer også økonomien, siger direktør Lars Jørgensen fra Just Easy Tools. Dækkenes levetid forlænges, fordi brugerne hurtigt kan skifte dæk efter behov. Derved kan de optimere dækskift med hensyntagen til det ønskede marktryk for at skåne afgrøderne mest muligt.

Just Easy Tools har netop opgjort sit hidtil bedste regnskab med et overskud på 1,6 millioner kr. Virksomheden stod klar til et endnu bedre resultat i år med flere nye produkter, der blev udviklet i fjor. Firmaet har også oprustet med flere medarbejdere, men så kom corona. Det ryster dog ikke Lars Jørgensen.

– Vi er født under finanskrisen og har indrettet os efter, at der vil komme kriser. Nærmest hele vores produktion er udlagt til lokale underleverandører, blandt andet meget bearbejdning hos Jokertech i Vinderup og pladearbejde hos Løkkes Maskinfabrik i Bøvlingbjerg. Derfor har vi begrænsede faste udgifter, siger Lars Jørgensen.

Just Easy Tools har selv kontrol over samling, montage og kontrol af udstyret, inden det sendes ud til kunder ofte langt fra Vestjylland. Lars Jørgensen rejser normalt meget ude i verden og har som noget af det seneste forhandlet en ordre til en guldmine i Australien. Men lige nu kan han ikke flyve nogen steder og fokuserer i stedet på dansk landbrug, maskinstationer og dækcentre.

Right Menu Icon