Program for Nuparks Sundhedsdag
Sundhedsdagen i Nupark er den 13. oktober og her er fokus Trivsel og Mental Sundhed. Og hold da op, hvor har vi fyldt godt op med gode sager til jer. Det er helt op til den enkelte, hvor meget eller lidt man ønsker at deltage. Vi håber selvfølgelig I rigtig tager for jer af tilbuddene.
Dagen er sammensæt af et festfyrværkeri af forskellige tilbud fra Nuparks egne virksomheder. Det vil sige konkret, at programmet byder på en god blanding af oplæg, online sessioner samt fysiske øvelser. Alt sammen tilbud som den enkelte person/virksomhed kan omfavne eller ej.
Vi har fjernet tilmelding til oplæggene i det håb, at endnu flere af jer vil droppe forbi og bliver inspireret.
Rigtig god fornøjelse – vi glæder os til at holde Sundhedsdag med jer!
Program for Sundhedsdagen:
Start Slut Aktivitet Lokale Streames
08.15 08.30 Åndedræt v/Adel Faragalla Oasen Ja
09.00 09.10 Motion v/OfficeFit Kun stream Ja
09.15 09.30 Åndedræt v/Adel Faragalla Oasen Ja
09.15 10.00 Foredrag v/RobCo Fyrtårnet Nej
10.15 10.30 Åndedræt v/Adel Faragalla Oasen Ja
10.15 10.45 Foredrag v/Human House* Fyrtårnet Nej
11.00 11.30 Foredrag v/Human House** Fyrtårnet Nej
13.00 13.10 Powernap Eget kontor Nej
13.15 13.45 Walk & Talk v/Karens Univers Receptionen Nej
14.00 14.30 Mindfulness v/Karens Univers Vindmøllerne Ja
14.50 15.00 Motion v/OfficeFit Kun stream Ja
15.00 15.30 Mindfulness v/Karens Univers Vindmøllerne Ja
15.00 16.00 Legetime v/Bare Smil Parterre Nej
15.30 16.15 Foredrag v/RobCo Fyrtårnet Nej
Alle sessioner vil foregå via dette link: https://vimeo.com/event/2500267
Det er nødvendigt, at man indtaster en kode for at få adgang, og den er: OfficeFit
Mød alle bidragsyderne til Sundhedsdag og bliv klar på indholdet:
Adel Faragalla:
Der er meget lidt vi kan kontrollere, men vi kan kontrollere hvad vi spiser, hvor meget vi bevæger os og hvordan vi trækker vejret. Åndedrættet har ingen quickfixes, men når vi retter fokus på hvordan vi trækker vejret så åbner vi også døren til bedre at forstå hvorfor vi har det, som vi har.
At have balance er for mig, at være bevidst om hvornår jeg ikke har balance. Oplevelser i vores barndom, opvækst eller i vores liv kan alle have haft indflydelse på hvor vi er lige nu, og vores åndedræt kan hjælpe os til at finde tilbage til balance, og åbne vores fulde potentiale op.
Åndedrættet kan hjælpe dig med angst, stress, depression, optimering på arbejdet, derhjemme mm. Tilstande der kan afhjælpes eller forbedres væsentligt. Når vi arbejder med åndedrættet og hvordan det kan hjælpe, så kigger vi på balancen i kroppen, og øvelserne hjælper dig til at finde ro når tingende spidser til.
OfficeFit: Motion
Hvorfor er bevægelse så vigtigt? Som følge af den digitale udvikling er vi blevet mere og mere stillesiddende. Og det er netop vores stillesiddende adfærd, der er den dominerende årsag til muskelspændinger og smerter i kroppen. Smerter som typisk leder til f.eks. spændingshovedpine og rygproblemer – og som hæmmer vores produktivitet, trivsel og arbejdsglæde. Smerter som er en betydelig årsag til korttidssygefravær blandt ansatte.
På den lange bane er konsekvenserne af stillesiddende adfærd en markant øget risiko for udvikling af type-2 diabetes, hjerte-kar-sygdomme mv. Faktisk er antallet af type 2-diabetikere mere end tredoblet i Danmark siden 1995. Og ifølge professor og forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC), Marit Eika Jørgensen, skyldes denne kedelige udvikling bl.a. at vi er mindre fysisk aktive, og flere og flere udvikler overvægt.
Vi drømmer derfor om, at vi sammen kan bekæmpe den stillesiddende adfærd i arbejdstiden ved at ændre adfærd og opbygge nye og sundere vaner. Vaner, der har en gavnlig effekt for både dig, din virksomhed, dine medarbejdere, og i sidste ende også for samfundet.
Karens Univers: Walk & Talk samt Mindfulness
Walk & Talk med en ny bekendt.
Få lidt frisk luft ovenpå frokosten og mød dine kolleger i Nupark til en kort gåtur.
Mindfulness = “At være helt tilstede i dette øjeblik”
Har du svært ved at være til stede i nuet? Fylder stress, bekymringer og negative tanker alt for meget i dit hoved? Så kan mindfulness måske være svaret. Det lærer dig at slappe af og være nærværende. Og det kan gavne dig – uanset om du er barn eller voksen! Læs mere om mindfulness og dets muligheder lige her.
I den moderne verden er der i stigende grad et krav om at tænke fremad og ‘være på’. Computere, mobiltelefoner og fjernsynsskærme gør, at vi konstant bliver bombarderet med ny information og ting, vi skal forholde os til. Og så er det nemt at føle sig presset, uanset om du er ung eller gammel.
Af den grund vinder mindfulness og meditation mere og mere popularitet. Og hvis du gør det rigtigt, kan det gøre en stor forskel i din hverdag. Prøv det af en kort stund den 13/10, og se om det er noget for dig.
RobCo: Kom i T.O.P. form
Trivsel og præstation på jobbet
Kom i trivsels- og præstationsform på jobbet. Mange tror, det er umuligt både at trives godt, og yde høj præstation på arbejdet. Begge kan godt lade sig gøre.
Kom og hør om, hvordan man får det til at lykkes.
Du får:
Konkrete værktøjer til at forebygge stress og fremme trivsel
Top tips til at øge din produktivitet uden at gå på kompromis med din mentale sundhed.
Legetime med Bare Smil
Kom forbi parterre og få rørt både krop og smilehuller. Socialt samvær med små aktiviteter og lege.
Kollektiv Powernap
Prøv af en enkelt dag, hvad en hurtig powernap kan gøre for din (arbejds)dag. Det handler kun om, at hjernen får 10 minutters ro og en nulstilling – det giver mange flere kræfter til resten af dagen.
Vi anbefaler luren i egen kontorstol, på gulvet på kontoret eller hvor du ellers kan slappe af.
Human House: Funktionel Hjernetræning*
Vores hjerne er plastisk, hvilket betyder, at den kan udvikle sig hele livet, og det gør den især, når vi træner den. I funktionel hjernetræning laver i øvelser, som på sigt får hjernen til at danne nye nerveceller og/eller synapser. Det har ikke kun betydning for vores relationer til kollegerne og evnen til at samarbejde med dem, det betyder også, at vi får en mere fleksibel hjerne med et større netværk af stier, som vi kan bevæge os ad, når vi skal løse udfordringer i arbejdet.
Det kan f.eks. have betydning for din evne til ikke at blive forstyrret, når kollegerne småsnakker på kontoret, eller om du er i stand til at være nærværende og produktiv gennem et helt møde.
Er du blevet nysgerrig på at høre mere om funktionel hjernetræning, herunder
hvordan
hvor ofte
hvorfor
så ses vi den 13/10 til mere af det gode til dig og din hjerne.
Human House: God kontor-ergonomi og kontor-kultur**
“Kan jeg tegne en streg på væggen så jeg ved, hvilken højde min stol og bord skal have?” Det korte svar er “NEJ”. Ikke desto mindre er det et spørgsmål vi meget ofte møder, når vi i vores daglige arbejde hjælper medarbejdere på de danske virksomheder med at tage god vare på kroppen.
Kroppen reagerer ikke nødvendigvis på belastninger med det samme. Der kan gå måneder og år, før du registrerer, at du ikke har behandlet din krop ordentligt, men med de korrekte indstillinger kan du aflaste kroppen og minimere risikoen for nedslidning og langvarige skader.
Meget mere om god kontorergonomi og gevinsterne ved at passe godt på din krop både nu og på lang sigt, når vi ses den 13/10.