Ubemærket vestjysk Gazelle

1. april 2020

Udvikling af papirsæt til den danske tarmkræft-screening har skabt basis for, at Holstebro-virksomhed nu har det største salg til udlandet og især USA: Mange patienter synes, det er penibelt, hvis sygehus eller læge beder dem komme med en afføringsprøve. Men fra sidste måned kan danske apoteker nu sælge dem et komplet sæt til på en hygiejnisk måde at opsamle prøven. Det sker med særligt udviklet éngangspapir, der kommer fra virksomheden GP Medical Devices i Holstebro.

Firmaet har gjort afføring til en forretning. GP Medical Devices største produkt er det kit, som sendes ud til alle danskere mellem 50 og 74 år til tarmkræftscreening. Regionerne køber hvert år mange tusinder sæt til de afføringsprøver, der skal afsløre eventuelt blod.

GP Medical Devices har siden 2015 hvert år øget sin bruttofortjeneste. Samlet er bruttoresultatet næsten firedoblet, og det har indbragt en placering langt oppe på dagbladet Børsens gazelleliste over danske virksomheder med høj vækst.

I dag leverer GP Medical Devices samlede testkit inden for en række undersøgelser. Samarbejdet med det danske sundhedsvæsen har givet GP Medical Devices en konkurrencefordel i udlandet. Det har betydet, at i dag udgør afsætningen til udlandet den største del af aktiviteterne, og det er navnlig USA, der trækker.

Virksomheden ejes af tidligere revisor Henning Hedegaard. Han drev tidligere en papirvirksomhed i Sindal i Nordjylland. Her fik han en opringning fra Holstebro-virksomheden Kirstine Hardam, der sælger sygeplejeartikler, blandt andet stomiprodukter. Hun ville høre, om papirvirksomheden kunne udvikle et éngangsskylleærme, som stomipatienter kan bruge til at tømme deres poser på en nem og hygiejnisk måde. Det lykkedes – og firmaet Kirstine Hardam er i dag dansk forhandler af skylleærmet EasyDrainer.

Henning Hedegaard solgte virksomheden i Nordjylland, men tog skylleærmet med sig til sit nye firma, GP Medical Devices. Han havde regnet med, det skulle ligge i Herning-området nær hans hjem. Men Nupark Innovation i Holstebro tilbød at investere i firmaet på en måde, som overbeviste ham. Derved kom virksomheden til at ligge i erhvervsområdet Nupark i Holstebro – ikke langt fra samarbejdspartneren Kirstine Hardam. To investorer fra Aarhus kom også med. Men firmaet har siden udviklet sig så godt, at Henning Hedegaard nu har købt alle partnerne ud.

Produktionen og pakningen foregår hos underleverandører og på beskyttede værksteder i både Danmark og udlandet.

Right Menu Icon